Maak direct een afspraak
Van ma t/m do kunt u van 08.00u-20.00u telefonisch een afspraak maken. Op vrijdag van 08.00u tot 17.00u.
073 623 2222
Praktijk in de buurt
Wat kost het mij?
Ben ik wel verzekerd voor fysiotherapie of moet ik dit zelf betalen? Ook voor al uw verzekeringsvragen kunt u bij ons terecht.
Ben ik verzekerd?

Blog



Upright pro
Is een goede houding voor jou ook lastig? Ben je ook geïrriteerd als je partner of collega weer voor de zoveelste keer zegt dat je een slechte houding hebt? Geeft je langdurige slechte houding ook pijnklachten? Regelmatig krijgen we de vraag van patiënten: wat is nu een goede houding? Natuurlijk kunnen we ze daarbij helpen. Maar het veranderen van de houding blijkt in de praktijk vaak niet zo gemakkelijk te gaan. Vaak krijgen we dan ook de vraag of houding corrigerende kleding nu wel of niet werkt. “Of is er misschien een speciale band of tape?” Anno 2019 gaan we op zoek naar een mogelijke oplossing die past in deze tijd. We vonden de Upright Pro. Dit kleine apparaatje kun je vanaf 69 euro kopen,  je plakt het op je rug en koppel je aan een gratis te downloaden app op je telefoon. En daar is hij dan: de goede houding. Ten minste, als we alles moeten geloven. De reviews zijn van uiterst positief tot behoorlijk negatief. Wij gingen het voor jou uitproberen.

 
Onze Upright bestelden we online en de volgende werkdag hadden we hem al in huis. Dat is fijn. Beginnen maar. Het apparaatje wordt volledig opgeladen en we plakken hem op de rug. De app is geïnstalleerd en het apparaat en de app worden aan elkaar gekoppeld.  Je gaat rechtop zitten in een juiste houding en kalibreert deze houding met je telefoon. Je kunt aangeven of je met het apparaat zit (bijvoorbeeld tijdens een kantoorbaan), ermee zit en loopt of vooral in beweging bent. Aan de hand daarvan bepaalt de app hoe snel de Upright zal trillen bij een slechte houding. Deze instellingen kun je aanpassen: vanaf welke hoek hij gaat trillen en na hoeveel seconden in de verkeerde houding.
 
Zijn wij blij? Ja, we zijn blij. Er zitten wel wat haken en ogen aan. Want wat is nu een goede houding? Dat is voor ons een makkie, maar op internet lezen we dat mensen er soms ‘gek’ van worden omdat hij te pas en te onpas afgaat. Dan hebben deze gebruikers mogelijk de instellingen niet goed gedaan. Er zijn wel filmpjes, maar als jij zo iemand bent die niet de gebruiksaanwijzing leest voordat je ergens aan begint, kan het nog wel eens lastig worden. Wel doen dus. Of even je fysiotherapeut vragen wat een goede houding is. Ook is het apparaat vrij snel leeg en duurt het opladen vrij lang. Niet vergeten in de nacht aan de lader te leggen dus. Een andere keer lukte het niet om contact te maken tussen de Upright en de app. Dan heb je er dus ook niets aan. We stuurden een chatbericht naar de helpdesk. Binnen 5 minuten kregen we een antwoord (in het Engels) en konden we het apparaat weer resetten en werkte deze weer. Fijn om te weten: het trillen van het apparaatje is vaak alleen voor jezelf merkbaar.
 
Conclusie: Is je houding een hardnekkig terugkerend patroon en lukt het zelf niet om hiermee actief aan de slag te gaan? Dan is dit apparaatje wellicht wel iets voor jou. Behalve het aannemen van een goede houding is het verstandig om ook de juiste spieren te versterken. Vraag je fysiotherapeut naar goede oefeningen om je houding te ondersteunen.

__________________________________________________________________________________________________________________


Nieuwe specialisatie in gezondheidscentrum Nederhemert: manuele therapie
Sinds eind vorig jaar is een nieuwe specialisatie bij Fysiocompany Nederhemert. Sander Vissers heeft zijn driejarige masteropleiding afgerond tot manueel therapeut.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?
Bewegen doe je eigenlijk zonder er bij na te denken. Pas wanneer je klachten hebt, merk je dat je lichaam iedere dag een hoop te verduren heeft. Een fysiotherapeut is dan de persoon om je van je klachten af te helpen. Hij/zij is een bewegingsdeskundige. Een manueel therapeut is verder gespecialiseerd in met name klachten aan de wervelkolom. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding.

De manueel therapeut heeft een aantal specifieke technieken voor gewrichten die kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wanneer naar een manueel therapeut?
Indien u last heeft van:
  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe de specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak is er dus duidelijkheid over de verdere behandeling. Manuele therapie wordt vergoed vanuit het aanvullende verzekeringspakket. De meeste zorgverzekeraars vergoeden 9 behandelingen per jaar.

Wanneer u graag meer informatie wilt kunt u een mail sturen naar: sander@fysiocompany.nl. Voor het maken van een afspraak voor manuele therapie kunt u direct contact opnemen met ons secretariaat: 073-6232222. Voor overige informatie over de fysiotherapiepraktijk zelf en/of andere specialisaties kunt u kijken op onze website: www.fysiocompany.nl

__________________________________________________________________________________________________________________

Lege flessen en statiegeldbonnen voor spierziekte MS
De komende tijd kunt u in de wachtkamer van het gezondheidscentrum van Nederhemert lege statiegeldflessen en/of statiegeldbonnen sponsoren voor een goed doel. Wat dit goede doel is? Dat vertel ik u graag!

Voor degene die mij niet kennen: ik ben Sander Vissers en alweer ruim vijf jaar werkzaam in het gezondheidscentrum Nederhemert. Iedere werkdag ben ik als fysio- en manueeltherapeut met veel passie en inzet bezig om mensen van hun pijn en/of klachten af te helpen. Het geeft voldoening als ik iemand pijnvrij heb kunnen krijgen en ervoor heb kunnen zorgen dat het lichaam weer goed beweegt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Chronische, progressieve en zelfs ongeneeslijke ziektebeelden komen veelvuldig voor. Hierbij proberen we mensen, voor zover dat binnen hun vermogen ligt, zo goed mogelijk te helpen. Opstaan uit bed, fietsen, traplopen, tillen van je kind, stofzuigen, grasmaaien etc. Allemaal dagelijkse dingen die we vaak onbewust doen, zonder erbij na te denken of we dit wel kunnen.

Medio augustus 2018 zijn we met een groep bijeengekomen voor Gert. Gert heeft de spierziekte MS (Multiple Sclerose). MS is een slopende, chronische auto-immuun ziekte van het centraal zenuwstelsel (CZS) met veel pijn en beperkingen als gevolg. Volgens schattingen van het Nationaal MS Fonds hebben over de hele wereld ongeveer 3 miljoen mensen MS, waarvan in Nederland 17.000. Dat komt dus neer op 1 op de 1.000 mensen. De diagnose MS wordt het vaakst gesteld bij mensen tussen de 20 en 40 jaar oud.

Gert wil dolgraag de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen voor de stichting Klimmen tegen MS. Met een team van 10 man willen we deze uitdaging aan gaan, om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek voor MS, zodat mensen in de toekomst beter geholpen kunnen worden.

_____________

Gert: “Jarenlang heb ik nergens last van gehad totdat 6 jaar geleden ‘de man met de MS-hamer’ voorbij kwam. De grilligheid en onvoorspelbaarheid van deze ziekte werd toen erg pijnlijk duidelijk. Tot op de dag van vandaag ervaar ik bij elke stap en beweging die ik zet, de gevolgen van de 21 ontstekingen in mijn hoofd. Niets is vanzelfsprekend. Maar hoe frustrerend het ook is, ik zal hiermee moeten leven. En dat doe ik: rug recht, borst vooruit en hoofd omhoog. Fietsen ging moeizaam, maar na jaren spinnen bij een sportschool gaan we voor dé droom. Het is een wens van mij én mijn vrienden om deze kale berg te beklimmen. Op een wielrentandem gaan we de droom waarmaken!”

______________

Wij komen met ons team in beweging voor een MS-vrije wereld. Het gevecht wat een MS-patiënt dagelijks voert wordt treffend gesymboliseerd met het beklimmen van de Mont Ventoux. Wij gaan op 10 juni 2019 samen met Gert dit gevecht aan. Om geld in te zamelen hebben we verschillende acties en evenementen georganiseerd. Zo hebben er twee spinningmarathons plaatsgevonden en staan er nog verschillende dingen op het programma, zoals o.a. een benefietdiner en een uitzwaaikoers.

In het kader van lokale acties heb ik in het gezondheidscentrum Nederhemert een herkenbare locatie ingericht in de wachtkamer. Zoals aangegeven, kunt u lege statiegeldflessen en/of statiegeldbonnen sponsoren voor dit goede doel. Iedere andere vorm van doneren is natuurlijk van harte welkom.

Steunt u ‘Klimmen met Gert? Bij voorbaat hartelijk dank!

Sander Vissers, FysioCompany Nederhemert

Wilt u meer informatie? Kijk dan op: www.klimmentegenms.nl of
www.deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/klimmen-met-gert-nl.
Ook kunt u ons volgen en doneren via: www.facebook.com/klimmenmetgert  
Alles over vergoeding van fysiotherapie
Er verandert jaarlijks erg veel binnen de vergoedingen voor fysiotherapie. We begrijpen dat dit voor u niet altijd goed te volgen is. We nemen dan ook graag de tijd om uw persoonlijke situatie met u door te spreken en aan u uit te leggen. U kunt ons hier altijd telefonisch voor benaderen of d.m.v. een contactformulier. Voor verdere informatie omtrent vergoedingen kunt u onze algemene pagina omtrent vergoedingen bekijken.
Ben ik verzekerd?